پس از آن که چالش ده ساله به اغلب سلبریتیها سرایت کرد و به بسیاری از برندها رسید، این بار ده سال گذشته گوشی های همراه را با هم مرور کنیم.
سازندگان تلفن همراه از تقلید مصون نیستند. برای باور این نکته، کافی است نگاهی بیندازید به این که چگونه برندهای مختلف در پیروی از چالش تخم مرغ، عکس تخممرغها را توئیت کردند. یکی دیگر از این چالشها «چالش ده سال» است. چالشی که بر اساس آن عکسی از 10 سال پیش خود یعنی سال 2009 را در کنار یکی از عکسهای امسال خود، سال 2019 پست میکنید. حالا بگذارید ببینیم طی این سالها تلفن های همراه چه تغییراتی داشتهاند.
فقط توجه داشته باشید که در اینجا به تصاویر آخرین مدلهای گوشیها در سال 2018 پرداختهایم چون زمان زیادی نداریم که تا انتشار مدلهای سال 2019 صبر کنیم.
سامسونگ گلکسی در طول 10 سال اخیر تغییرات زیادی داشته است. اولین سری این مجموعه سامسونگ گلکسی 17500 بود. پیشرفت این برند را ببینید؛ سامسونگ گلکسی نوت 9 به معنای واقعی کلمه از مدلهای پیش از خودش بسیار قدرتمندتر است. سری نوت سامسونگ به شدت مسئول افزایش بسیار زیاد سایز گوشیهای هوشمند مدرن است.
در سال 2012 سونی سهام شرکت اریکسون را خریداری کرد. به همین خاطر نمیتوان منکر پیوند ناگسستنی این دو برند شد. با وجود آن که میخواستیم از سونی اریکسون ساتیو با دوربین قدرتمند 12 مگاپیکسلی آن بگوییم، دیدیم سونی اکسپریا اکس 10 مدل محبوبتری بود. بعد از این مدل، سونی تا مدتی به طرحهای زاویهدار علاقه داشت؛ رویکردی که تا ایکس زد وان ادامه داشت. پس از آن، ایکس زد 2 و سونی اکسپریا ایکس زد 3 با لبههای گردتری طراحی شدند.
وقتی صحبت از صفحه نمایش باشد، اپل همیشه ساز خودش را میزند. آیفون 3GS یک صفحه نمایش مستطیلی با نسبت تصاویر 3:2 داشت؛ در حالی که اکنون جدیدترین مدل اپل، آیفون 10 اس مکس است که نسبت تصویر نمایشگر آن 19.5:9 و گوشههای نمایشگرش گرد بوده و روی آن یک ناچ هم تعبیه شده است. در آن زمان سرعت پیشرفت iOS به اندازه سرعت پیشرفت پخشکننده چند رسانهای آیتونز بود. با این حال دستگاهی که پیش از همه موجب محبوبیت آیتونز شد، اکنون وجود خارجی ندارد. گرچه اخیراً شایعاتی مبنی بر امکان بازگشت آیپاد شنیده میشود.
در مقالات این چنینی، غالباً تا آنجا که ممکن است به اچتیسی HD2 اشاره میشود. این گوشی دارای بزرگترین صفحه نمایش دوران خود اما در یک ساختار نسبتاً جمع و جور بود. از حیث سختافزاری هم توانمندی آن و رویاروییاش با هکرها باعث شد تا سالها حرفی برای گفتن داشته باشد. اچتیسی یو 12 پلاس هم در جایگاه خود گوشی فوقالعادهای است اما به هیچوجه نمیتواند از نظر شهرت به پای این مدل قدیمی HTC برسد.
موتورولا همیشه در دنیای اندروید نقشی اساسی داشت. موتورلا مایلستون که زیر نام برند دروید فروخته میشد، در سال 2009 همچنان در حالی به فروش میرسید که از یک کیبورد QWERTY برخوردار بود. اگر تمایل دارید که به عقب برگردید میتوانید با یک موتو مود، همان کیبورد را در موتورولا موتو زد 3 بازسازی کنید.
ال جی پرادا اولین گوشی هوشمند با نمایشگری تمام لمسی و خازنی است. اما این گوشی محصول سال 2008 است؛ پس باید یک سال جلوتر بیاییم و به جای آن نگاهی بیندازیم به ال جی کی ام 900 آرنا. این گوشی به سیستم صوتی دالبی مجهز بود و کیفیت صدای عالی داشت. مدل جدید ال جی هم با نام ال جی وی 40 تین کیو از همان سنتهای مرسوم این کمپانی پیروی میکند اما به جای آن رابط کاربری سهبعدی مکعب شکل، به دنبال ظاهری حرفهایتر است.
هواوی گرچه در آن زمان چندان شناخته شده نبود، اما در نمایشگاه جهانی موبایل سال 2009 اولین گوشی اندرویدی خود را با نام هواوی یو 8220 رونمایی کرد. با برخورداری آن مدل از یک دوربین 3.15 مگاپیکسلی، به سختی میشد حدس زد که این کمپانی ده سال بعد تولیدکننده غولهای عکسبرداری مثل هواوی میت 20 پرو باشد.
بسیاری از مدیران اجرایی اچامدی گلوبال، نوکیا ان 97 را که در سال 2008 با کیبورد QWERTY عرضه شد به یاد دارند. نوکیا 8.1 کمی متفاوت است؛ این گوشی هوشمند تمام لمسی مدرن میخواهد از میراث قدیمی نوکیا یادی کند؛ درست مانند ان 97 که ادای احترامی بود به نوکیا 9110 کامیونی کیتر.
مانند نوکیا، بلک بری هم که قبلاً با نام RIM شناخته میشد، هنوز گوشیهای همان کمپانی را تولید میکند و اکنون گوشیهای بلک بری توسط کمپانی دیگری با نام تیسیال ساخته میشوند. اما بیایید بلک بری بولد 9700 و بلک بری کی 2 را کنار هم بگذاریم. نمایشگر این دستگاه بزرگتر شده اما همچنان از کیبورد مخصوص برند خود برخوردار است.
در لیستی که مشاهده کردید، نامی از برندهای شناخته شده امروز مثل شیائومی و اوپو به چشم نمیخورد؛ چرا که گوشیهایی که در این لیست آمدهاند، بازماندگانی هستند که از بد و خوب جان سالم به در بردند و پا پس نکشیدند (به جز مورد آخر)؛ دستگاههایی که در طول یک دهه گذشته خشت خشت دنیای موبایل را روی هم گذاشتند. امیدواریم ده سال بعد، باز هم شاهد نامشان در فهرستی مشابه این باشیم.
منبع: GSMarena
Comments