اگر قصد خرید هدفون دارید، بد نیست ابتدا با بهترین برندهای هدفون آشنا شوید و اصلا تفاوت هدفون و هدست و هندزفری را بدانید. این مطلب علاوه بر اینکه تاریخچه هدفون را بازگو میکند، یک راهنمای کامل خرید هدفون و هدست و لوازم جانبی برای شما است.
اینکه هدفونهای امروزی از کجا آمدهاند موضوع جالبی است که قرار است در این نوشتار به آن بپردازیم. همچنین از آنجایی که شاید همه ما حداقل یکبار در طول زندگی خود به این وسلیه نیاز داشتهایم و یا ممکن است، در آینده نیاز داشته باشیم در ادامه بخش تاریخچه، به انواع آن و راهنمای خرید هدفون مناسب میپردازیم. شاید بعد از آنکه نوع هدفون مورد نظر خود را انتخاب کردیم، سوال دیگر این باشد که کدام برند را بخریم؛ چرا که برندهای هدفون مختلف و متنوعی در بازار وجود دارند. درنتیجه نگاهی نیز به 10 برند برتر این محصول خواهیم داشت. با ما همراه باشید تا با هم پاسخ سوالاتی این چنین را بررسی کنیم.
معرفی 5 هدفون هدست برتر سال 2018
📷
زمانی که سونی در سال 1979 واکمن را معرفی کرد نگرش امروزی درباره طراحی هدفونهای جدید شکل گرفت. درواقع امکان برخورداری از موسیقی در مکانهای مختلف باعث شد تا هدفون نیز بهعنوان یکی از لوازم و ابزارهای پوشیدنی دنیای تکنولوژی محسوب شود. این ابزارهای امروزی از ادغام طراحی مهندسی و مد پا به عرصه گذاشتند به طوری که امروزه به راحتی در همه جا میتوانند استفاده شوند. البته ناگفته نماند به مانند همه عناصر تکنولوژی این ابزارها نیز توانستند تغییرات و تاثیراتی را نیز در فرهنگ جوامع ایجاد کنند. کافی است وقتی در فرودگاه هستید تعداد هدفونها را بشمارید.
درواقع امروزه هدفونها همچنین به یک میانجی قوی برای به اشتراک گذاری انواع محتوای صوتی در فضای جامعه تبدیل شدهاند. با این حساب هر فردی که دارای یک گوشی هوشمند و هدفون یا ابزاری این چنین است به راحتی میتواند فضایی خصوصی را برای خود ایجاد کرده و با گوش دادن به آن چیزی که در گوشهایش پخش میشود از فضای فیزیکی که در آن قرار دارد جدا شود.
جالب است بدانید هدفون از ابتدا استفادههای نظامی داشت و از آن زمان تاکنون که به عنوان یکی از ابزارهای تکنولوژیک همه جانبه محسوب میشود برقراری ارتباط دائمی با دستگاه پخش کننده صدا از جمله تواناییهای این وسیله محسوب میشود. حالا هدفونهای امروزی به اندازهای پیشرفت کردهاند و با فناوریهای جدیدی چون واقعیت مجازی نیز همراه هستند. با ما همراه باشید تا در ابتدا به تاریخچهای کوتاه از ابزار شینداری بپردازیم.
تاریخچه هدفون ؛ نگاهی به سیر تکامل هدفونها
به مانند سایر وسایل شخصی دنیای تکنولوژی هدفون نیز قبل از اینکه به این روش امروزی استفاده شود، کاربردهای دیگری داشت. درواقع اپراتورهای آمریکایی در دهه 1890 در جریان جنگهای جهانی اول و دوم از هدستی با فریم سیمی، آن هم تنها برای یک گوش استفاده میکردند؛ درنتیجه ارتباط بین سربازان و فرماندهان بهتر و راحتتر میسر میشد. گفتنی است که این هدست به میکروفون نیز متصل بود. برای استفاده از چنین امکانی نیاز به اپراتورهایی خاص بود. جالب است بدانید هنوز هم در هدفونهای امروزی از جکهای هدفون آن زمانها استفاده میشود. در سال 1895 هدفونی به نام الکتروفون ساخته شد تا بتواند پخش موسیقی زنده را با استفاده از تکنولوژی سوئیچ برد به خانهها بیاورد. درواقع در آن زمان با این تکنولوژی مردم میتوانستند یکی دو ساعت به موسیقی که از مرکز تئاتر لندن و یا سایر سالنهای موسیقی پخش میشد گوش فرا دهند. هدست الکتروفون درواقع هدستی بود که میلهای به شکل صلیب گوشی را که به سیمی وصیل بود نگه میداشت. این طراحی کمک میکرد تا گوشی به راحتی از گوش خارج شود که البته بعد از پیشرفتهایی که داشتند افرادی به صورت گروهی نیز همانطور که در تصویر نیز مشاهده میکنید، میتوانستند از این نوع هدفونها استفاده کنند.
هدفون بالدوین
در سال 1910 هدفون اختراع شده توسط مهندسی به نام ناتانیل بالدوین در کلیساها مورد استفاده قرار گرفت. این هدفون به منظور استفاده در پخش سخنرانیها استفاده میشد. گفتنی است که هدفون بالدوین از یک میله سیم پیچی شده مسی تشکیل میشد که صدا را بدون استفاده از جریان برق دریافت میکرد و مجموعهای بزرگ از هدفونهای مدرن آن زمان را تشکیل میداد. این در حالی بود که گوشیهای هدست نیز با طراحی زیبا توسط سیم پیچی مسی که در بالا اشاره شد در دو طرف سر قرار میگرقتند. با این حال آخرین استفاده از این هدستها به جنگ جهانی اول باز میگردد که در نیروی دریایی آمریکا مورد استفاده قرار گرفت.
📷
با استفاده از این نوع از هدفونها سربازان میتوانستند دستورات فرماندهان خود را از راه دور دریافت نمایند. همینطور این نوع هدستها در آن دوره بسیار زیباتر و با سلیقهتر از هدستهای الکتروفون طراحی شده بودند. همچنین یک شاخک برنجی نیز اجازه میداد تا کاربران بتوانند این هدست را در اندازههای دلخواه تنظیم کنند. درواقع این اختراع تکمیل شده نسخه اولیهای از هدستی محسوب میشد که توسط نویسنده معروف فرانسوی یعنی ژول ورن در داستانهایش پیش بینی شده بود.
هدفون استریو کاس
در سال 1985 موسیقی دانی به نام جان کاس توانست، هدفونهای استریو را اختراع کند. درواقع این موسیقدان سازنده اولیه هدفونهای hi-fi برای پخش صدای استریو از گرامافون قابل حمل بود که برای به صورت شخصی استفاده میشد. این هدفونها از آن جهت که اجازه میداد مردم در خانه خود و در سکوت بتوانند موسیقی را بشنوند، محبوبتر بودند و از طرفی حالا هدفون توانسته بود جایگاه خود را در خانه و ماموریتهای نظامی در بین مردم پیدا کند.
📷
شکل اولیه هدفونهای کاس از هدفونهای بالدوین وام میگرفت که البته با گوشیهای بزرگتر و صدای استریو نیز تقویت شد. با ورود به دهه 1960 هدفونهای کاس طراحی آیندهنگرانه و رو به جلویی به خود گرفتند. این هدفونها با شمارهگیرهای رادیویی، گوشیهای بزرگتر و ویژگی حذف نویز همراه بودند که در آن زمان خلبانهای جنگنده نیز میتوانستند از آن استفاده کنند.
هدفونهای کاس در دهه 1960 و 1970 با تبلیغات مختلفی همراه شد و به فروش میرفت و رفته رفته مدلهای کاربردتری از آن تولید شد. بعدها این شرکت با بیتس وارد همکاری شد و شرکت بیتس نیز محصولات متنوعتری را از این هدفونها تولید کرد. هدفونهای جدیدتر که از ورود بیتس تولید شدند به Beatlephones معروف بوده و در رنگهای مختلفی نیز عرضه میشدند.
📷📷
ورود سایر رقبا به عرصه هدفون
بعد از اینکه هدفونهای کاس بسیار محبوب و مورد استفاده شدند، شرکت رقیبی به نام سنهایزر وارد عرصه شد و هدفونی را معرفی کرد که اجازه میداد صداهایی که در خودش ذخیره دارد را نیز پخش کند. درواقع هدفون HD414 سنهایزر اولین هدفونی بود که توانست قدرت این شرکت آلمانی را به دنیا در زمینه صدا نشان دهد. سنهایزر در سال 1968 این هدست را که هدستی پویا و وزنی سبک با طراحی Open است تولید کرد.
این هدست برخلاف نسلهای پیشین خود دارای کپسول خلا نبود. در این زمان کاربران این نوع از هدستها علاوه بر دفتر کار و یا خانه میتوانستند از هدستهای خود در خارج از خانه نیز استفاده کنند. سنهایزر HD414 دارای گوشیهای زرد بود که با استقبال زیادی نیز از طرف مردم رو به رو شد. با این حال با ویژگیهایی که هدست سنهایزر در آن زمان به آن مزین بود، تواسنت به محصولی انقلابی در دنیای صدا تبدیل شود که به نوعی از طراحی آیندهنگرانه نیز بهره میبرد.
📷
ورود هدفونهای واکمن
دیگر تحول بزرگ در عرصه هدفونها در سال 1979 به وقوع پیوست. در این سال واکمن سونی توانست تحول عظیمی را در این نوع محصولات ایجاد کند. این واکمن که سبک وزن بود میتوانست به راحتی توسط کاربران حمل شود و صدای استریو را نیز به راحتی توسط هدفونهای مخصوص پخش نماید. گوشی هدفونهای واکمن نیز توسط میلهای نازک فلزی که وزن سبکی داشت به هم متصل بودند.
📷
با روی کار آمدن دستگاههایی مانند مینی دیسک پلیر در دهه 1990 همانطور که انتظار میرفت به مانند کوچک شدن پلیرها، مسلما هدفونها هم اندازه کوچکی به خود گرفتند. از آن دوران بود که گوشیهای پلاستیکی برای دستگاههای پلیر جدید آن زمان قابل استفاده بودند و کاربران میتوانستند آن را به راحتی تهیه نمایند. با وجود پلیرهای مختلف حالا دیگر اکثر اوقات نیازی به هدستهای بزرگ نبود و حالا هدفونهای کوچکی که معرفی کردیم جایگرین خوبی برای آنها محسوب میشدند. با پیشرفت موسیقی پاپ و گسترده شدن صنعت موسیقی نیز کاربران به استفاده هر چه بیشتر از چنین ابزارهایی روی آوردند. از این زمان به بعد تقریبا هر کسی که از هدفون استفاده میکرد صرفا فرد گوشهگیر و انزوا طلبی نبود و استفاده از این وسیله بسیار همه گیر شد.
📷
📷📷
معرفی آیپاد
آیپاد اپل در سال 2001 دستگاهی قابل حمل و جایگزینی مناسب برای واکمنها محسوب میشدند. درواقع این دستگاه جدید توانست موج جدیدی از تغییرات را برای دنیای موسیقی و فناوری به ارمغان بیاورد و اگر آن روزها را به یاد داشته باشید اپل وعده 1000 آهنگ در جیب را به کاربراش با این دستگاه داده بود. درواقع آیپاد معرفی شده کوچکتر، سبکتر و سریعتر از پلیرهایی بود که پیش از آن در بازار وجود داشت.
📷
از همه مهمتر این آیپادها از هدفونهای بینظیری بهره میبردند که با وزن سبک، سطحی صاف و رنگ سفید معروف شدند. تبلیغات اپل نیز در این زمینه و در آن زمان به طرز شگفتانگیزی هویت بصری زیبایی را بین هدفون و آیپاد نشان میداد. درواقع این تبلیغ تصویری از هنرمند معروف رابرت لانگو در حال رقص بود که تم سیاهی به مانند سایه داشت و به همراه آیپاد خود در حال گوش دادن به موسیقی بود.
هدفونهای بلوتوثی
گفتنی است که هدفونهای بلوتوثی برای اولین بار در سال 2004 با عنوان هدفونهای بی سیم وارد بازار شدند که هماکنون نیز در انواع مختلفی تولید و عرضه میشود. گفتنی است این هدفونها به سرعت جایگاه خود را در بازار پیدا کردند و در انواع مختلفی نیز تولید شدند. اولین کاربران هدفونهای بلوتوثی بازاریانی بودند که تمایل به استفاده از چنین هدفونهایی در ارتباط با گوشیهای بلک بری خود داشتند. این در حالی بود که در دهه 2000 و اوایل دهه 2010 نیز سازندههای این دستگاهها با استفاده از مدل کلاسیک و آوردن فناوریهای نوین در این نوع از هدفونها، هدفونهای جدیدی تولید کردند. در این میان از شرکتهای ساخت هدفون در آن زمان میتوان به شرکت بیتس و همچنین بوز (Bose) اشاره کرد.
📷
هدفونهای پیشرفتهتر و بیتس
بعد از اینکه هدفونها توانستند جایگاه خوبی در بازار پیدا کنند و شکل و شمایل اولیه و ثابتی بدست بیاورند، شرکتهای ساخت هدفون بر آن شدند تا ایرادات را برطرف نمایند و برای رسیدن به کیفیت صدای استریو تلاش کنند که در این راستا همچنین سعی داشتند تا نویزهای ایجاد شده در هدفون را به حداقل خود برسانند. هدفونهای بیتس یکی از این هدفونها بود که توسط «DR.Dre» روانه بازار گردید. این هدفون از پیشرفتهترین هدفونهای آن روزها در بازار تکنولوژی محسوب میشد و صداها را بسیار خوب در اختیار شنوندگان قرار میداد. البته در آن زمان شرکتهای دیگری به مانند کاس Koss نیز در این راستا فعالیتهایی داشتند و هدفونهای جذابی را تولید کردند.
📷
ورود گوشیهای هوشمند
در سال 2010 که گوشیهای هوشمند تازه در حال سورپرایز دوستداران تکنولوژی و فناوری بودند، هدفونها نیز یار همیشگیشان محسوب میشدند و شرکتهای ساخت هدفون در تلاش برای ساخت محصولاتی باکیفیتتر و به روز تر بودند. در آن زمان هدفونهای بیتس رنگی، هدفونهای محبوبی بودند که البته این شرکت نسخههای اسپرت از هدفونهای خود را نیز به بازار عرضه میکرد. این نسخهها سبک و کم حجم بودند تا همگان بتوانند از آن استفاده کنند. در این راستا شرکتهایی همچون اوپو نیز وارد میدان شدند و محصولات جذاب و جالبی را وارد بازار کردند. همچنین جالب است بدانید که اپل برای اینکه در این عرصه نیز حضور یابد در سال 2014 شرکت بیتس را خریداری کرد و حضو پررنگتری را در این عرصه از خود به نمایش گذاشت.
ایرپادزها
ایرپادزها آخرین تلاش اپل در عرصه هدفونها هستند. درواقع این هندزفریهای بی سیم از سال 2016 وارد بازار شدند و طرفداران خاصی را برای خود پیدا کردند. این هدفونهای بلوتوث همچنین کارکرد مستقلی نیز دارند و به عنوان وسیلهای کاربردی در دنیای امروزی خودنمایی میکنند.
📷
در دنیایی که در محیط کار نیز دیوراها کم شدهاند، برای حفظ حریم خصوصی نیز گوش دادن به دادههای صوتی با هدفونها امری ضروری است. با این حال در چنین دنیایی و حالا که گوشیهای هوشمند به دنبال حذف جک هدفون هستند استفاده از ایربادزها میتواند انتخاب خوبی باشد. حالا با ما همراه باشید تا سری به دنیای هدفونهای امروزی بزنیم.
تفاوت هدفون و هدست و هندزفری
📷
هدست، هدفون و هندزفری دستگاههایی از یک خانواده هستند که همه در زمینه شنیداری مشابه هم بوده اما تفاوتهای کلیدی را نیز با هم دارند که در ادامه نگاهی به هر یک از این وسایل الکترونیکی خواهیم داشت. از طرفی با توضیحاتی که در ادامه میدهیم این موضوع نیز مشخص میشود که هرکدام از این دستگاهها مخصوص چه دسته از افراد هستند. درنتیجه افرادی که قصد خرید چنین وسایلی را دارند نیز به راحتی میتوانند تصمیم بگیرند که کدام نوع از آنها برایشان مناسب است.
هدست
میتوانیم هدست را دستگاه هدفونی تعریف کنیم که مجهز به میکروفون است. گفتنی است، میکروفون هدست، میکروفونی باکیفیت بالا بوده که کاربران میتوانند آن را به جهتهای مختلف حرکت دهند و تنظیمات دلخواهی را در زمینه نحوه قرار گرفتن آن انجام دهند. البته برخی از هدستها نیز ممکن است از میکروفونهای داخلی نیز بهرهمند باشند. این در حالی است که همچنان گوشی هدفونها در این وسیله همچنان وظیفه صدارسانی را برعهده دارد. از طرفی کاربران میتوانند از طریق سیمی که به هدست متصل است آن را به دستگاه و یا کامپیوتری وصل نمایند تا بتوانند به دادههای شنیداری (فایلها یا کتابهای صوتی، موسیقی و …) دسترسی داشته باشند و همچنین صدا را نیز به عنوان ورودی به دستگاه مورد نظر منتقل کرد.
گفتنی است که هدستها دستگاههای ایده آل برای برقراری ارتباط بر روی اینترنت از طریق سرویسهایی چون اسکایپ، برقراری ارتباط با سرویس تلفن، بازیهای آنلاین و همچنین کاربردهایی دیگر در زمینه صدا نیز خواهند بود؛ به طوری که میتوان هدست را به عنوان وسیلهای مفید در استفاده از دستگاههای ارتباطی معرفی کرد.
هدفون
درواقع در لیستی که در حال توضیح دادن آن هستیم، هدفونها عناصری پیش کسوت محسوب میشوند. در سادهترین حالت ممکن هدفونها از دو بلندگوی ساده تشکیل شدهاند که به هم متصل شده و در بالای سر قرار میگیرند؛ به طوری که بلندگوها بر روی گوشی قرار خواهند گرفت و تجربه شنیداری خصوصی را برای افراد به ارمغان خواهند آورد. درواقع تجربه استفاده از هدفون در شنیدن دادههای صوتی تا اندازه زیادی با بلندگوهای سنتی تفاوت دارد به طوری که در فضایی که اسپیکر صدا را به گوش میرساند، صدای شنیده شده ترکیبی از صدا و هوایی که در اتاق است خواهد بود.
این در حالی است که با استاده از هدفون این اتفاق کمتر میافتد و به حداقل اندازه ممکن خود میرسد. همچنین هدفونها به عنوان عایق شنوایی نیز عمل میکنند و ایده پشت آن نیز به حداقل رساندن صدای قابل شنیدن فضای اتاق است. از طرف دیگر برخی از هدفونها که پیشرفتهتر و حرفهایتر هستند نویز را نیز به حداقل ممکن میرسانند. گفتنی است که امروزه هدفونها در این زمینه رشد چشمگیری داشتهاند.
هندزفری
هندزفریها جانشینهای بسیار خوبی برای هدفونها محسوب میشوند. این وسایل که گوشی آنها برخلاف هدفون که بر روی گوش قرار میگیرند، در داخل گوش جای خواهند گرفت به خوبی میتوانند وظایف یک هدفون را نیز انجام دهند. همچنین کیفیت صدا در این نوع از هدفونها بهتر از مواردی که در بالا اشاره کردیم تامین خواهد شد. درواقع هندزفریها با کاربردهای خوبی که داشتند، از جمله وسایلی بودند که توانستند تولیدات هدفونهای سنتی را کاهش دهند. به طوری که اغلب ورزشکاران از آن برای گوشی دادن به آهنگهای MP3 پلیر خود استفاده میکردند.
البته طراحی این نوع از هدفونها به گونهای است که خیلی از ایجاد نویز در صدای دریافتی جلوگیری نمیکنند. با این حال خیلی از افراد به دلیل طراحی اروگونومیک این نوع هدفونها آنها را به عنوان وسیله شنیداری خود بر میگزینند.
راهنمای خرید هدفون ؛ چگونه یک هدفون مناسب بخریم؟
یکی از ویژگیهایی که امروزه در خرید یک هدفون خوب مد نظر قرار میدهند، توجه به باسیم بودن و یا بی سیم بودن هدفون و همچنین میزان نویزی که تولید میکنند خواهد بود. علاوه بر این قیمت هدفون مورد نظر نیز از دیگر موارد مورد توجه خرید هدفون به شمار میرود. در ادامه قرار لیستی از بهترین هدفونهایی که هر فردی با توجه به نیازهای خود میتواند آنها را انتخاب کند، ارائه خواهیم داد. در این لیست انواع هدفونهای ورزشی، بدون نویز، بی سیم و همچنین با قیمت مقرون به صرفه ارائه خواهد شد.
زمانی که قرار است یک هدفون مناسب انتخاب کنیم، توجه به دو نکته اساسی یکی از مهمترین قسمتهای کار است. این موارد شامل مدل هدفون و همچنین ویژگیهایی که هدفون مورد نظر ارائه میدهد خواهد بود که ما در ادامه هر کدام را به طور جداگانه بررسی خواهیم کرد.
فرم و مدل هدفون
هدفونهای ایربادز
هدفونهای سبک ایربادز، هدفونهای کوچکی هستند که از نظر کیفیت با هدفونهای فول سایز در رقابت بوده و عملکرد بالایی را به ارمغان میآورند. این قطعات شنیداری کوچک که در بیرون گوش و یا در داخل کانال گوش قرار میگیرند دارای بالههایی هستند که امنیت و همچنین سلامت گوش را حفظ کنند. یکی از ویژگیهای خوب این نوع از هدفونها وزن سبک آنها است. همچنین برخی از آنها به ویژگیهایی مانند میکروفون و همچنین کنترلهای بیشتر مزین هستند که میتوانند صدای باکیفیتی را تولید نمایند و در عین حال بسیار ارگونومیک بوده و کمترین تداخل را با کلاه، عینک، گوشواره و موها برقرار خواهند کرد.
📷
البته توجه به این نکته نیز ضروری است که این نوع از هدفونها به مانند هدفونهای فول سایز قادر به تولید صدای باس نخواهند بود. همچنین برخی از مدلهای آن به سختی واد گوش میشوند و از آن خارج خواهند شد که خریداران باید در زمان خرید به این نکات نیز توجه کنند. از دیگر ویژگیهایی که ایربادزها به آنها مجهز هستند میتوان به کنترل صدا و اندازههای مختلف آن اشاره کرد.
هدفونهای روی گوش
این نوع از هدفونها که بر روی گوش قرار میگیرند، انواع و مدلهای مختلفی را در بر دارند و همچنین شامل هدفونهای حرفهای و حتی خانگی با قیمتهای متنوع خواهند بود. برخی از آنها نیز که دارای گوشیهای گردی هستند نیز کارایی بیشتری دارند؛ به طوری که به ندرت با این مدلها افرادی که در اطراف شما قرار دارند صدای هدفون را میشوند. جالب است بدانید که این هدفونها نسبتا جمع و جور بوده و قابلیت حمل آسانی نیز دارند.
📷
جداسازی این نوع از هدفونها از سر بسیار آسان بوده و با اینکه جزو هدفونهای کامل محسوب نمیشوند اما باز هم قادرند تا حدی صدای باس را تولید نمایند. همچنین اندکی از صدا توسط افرادی که در اطراف حضور دارند نیز امکان دارد شنیده شود.
هدفونهای فول سایز
این هدفونها که از گوشیهای دایرهای شکل بهره میبرند به خوبی بر روی گوش قرار میگیرند و از انتشار صدا در اطراف نیز جلوگیری خواهند کرد. این نوع از هدفونها یکی از بهترین انتخابها برای استفاده در منزل است. علاوه بر این هدفونهای بزرگ صدای باس و با کیفیتی را فراهم میکنند. البته اندازه بزرگ ممکن است قابلیت حمل را از آن بگیرد اما همانطور که گفتیم برای استفاده در منزل گزینههای مناسبی محسوب میشوند. البته به غیر از این مورد، این نوع از هدفونها ایرادات دیگری نیز دارند و آن هم عدم رعایت موارد ارگونومی در ظاهر آنها است به طوری که ممکن در برخورد با عینک و یا برخی از مدلها و یا حتی گیرههای مو تداخل ایجاد کنند.
📷
هدفونهای بیسیم
این نوع از هدفونها که اغلب با نام هدفونهای بلوتوثی نیز شناخته میشوند، بسیار محبوب هستند. اما به نسبت از کیفیت پایینتری برخوردارند و برخی از آنها که در خانه نیز استفاده میشوند با روشهای اتصالی دیگر مانند وای فای یا RF به دستگاههای پخش کننده متصل میشوند. معمولا برند پشتیبانی این هدفونها حداکثر به میزان 10 متر خواهد بود. البته در جاهایی که نیاز باشد میتوان از کابل رابط نیز که به جک 3.5 میلیمتری صدا وصل میشود، استفاده کرد.
📷
هدفونهای کاملا بیسیم
امروزه هدفونهای کاملا بی سیم در حال گسترش هستند. برخی از این هدفونها شامل ایرپادرز اپل، اسکای بادز آلفا هستند که از ظاهری ساده و همچنین حداقل ویژگیهای یک هدفون پشتیبانی میکنند. البته مدلهای دیگری نیز از این دست هدفونها هستند که ویژگیهای بیشتری را ارائه دهند. گفتنی است که عمر باتری این دستگاهها ممکن است کوتاه باشد اما از طرفی فیلتر صدای خوبی دارند و کیفیت صدای قابل قبولی را نیز ارائه میدهند.
📷
هدفونهای بدون نویز
این هدفونها که از فناوری بدون نویز پشتیبانی میکنند، ساخت بسیار پیشرفتهای دارند و درواقع میتوانند همه ویژگیهای یک هدفون خوب را نیز ارائه دهند. گفتنی است هدفونهای بدون نویز نیز در نواع مختلف ارائه میشوند و انتخابی مناسب برای افرادی هستند که دوست ندارند برای از بین بردن نویز صدای پلیر خود را زیاد کنند. با این کار خستگی گوش تا اندازه زیادی کاهش مییابد. همچین کاربران این نوع از هدفونها میتوانند از آن به راحتی در هواپیما و مسافرت استفاده کنند. کنترل صدا، ناوبری، باتریهای قابل شارژ و اتصال بی سیم نیز از دیگر ویژگیهای این نوع از هدفونها محسوب میشود.
📷
هدفونهای USB-C و کابلی لایتنینگ
هدفونهای USB-C و کابلی لایتنینگ گزینههای مناسبی برای گوشیهایی هستند که جک هدفون 3.5 میلیمتری را ندارند.
📷
هدفونهای ورزشی
هدفونهای ورزشی یکی از محبوبترین هدفونهای بازار تکنولوژی هستند. این نوع از هدفونها کاملا ضد آب و همچنین ضد عرق بودند و مناسب برای استفاده در باشگاه خواهند بود. همچنین به عنوان وسیلهای مناسب برای دوچرخه سواران نیز مورد استفاده قرار میگیرند. این در حالی است که برخی از آنها توانایی تفیکیک صدا را ندارند اما از طرفی این ویژگی را به خوبی اعمال خواهند کرد و کاربران به راحتی میتوانند صدای هدفون و صدای محیط را تشخیص دهند. با این حال برخی از آنها نیز برای استفاده در محیطهای پر سر و صدا مناسب نخواهند بود. برای اطلاعات بیتشر میتوانید مقاله قبلی ما در این خصوص را مطالعه کنید.
📷
ویژگیهای یک هدفون خوب
بخش دیگری که در انتخاب هدفون مهم است توجه به نوع، اندازه و تکنولوژی بکار رفته در ساخت آن خواهد بود. در ادامه نیز فهرستی از ویژگیهای مورد نیازی که یک هدفون باید داشته باشد را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
صدای باس
حتی در بهترین حالت هم هدفون نمیتواند جایگزینی برای اسپیکر باشد. اما با این حال بسیاری از کارخانهها در حال تلاش برای دستیابی به این مهم هستند. این در حالی است که هدفونهای بزرگ و فول سایز این ویژگی را بیشتر تحت پوشش قرار میدهند. به عنوان مثال از آنجایی که ایربادزها قابل حمل هستند اما از طرفی نمیتوانند به مانند هدفونهای فول سایز صدای باس را به مانند سایر هدفونهای فول سایز و یا آنهایی که از صدای پویا پشتیبانی میکنند، تولید نمایند.
هدفونهای مهر و موم شده در برابر هدفونهای باز
هدفونهایی که با گوشیهای پوشش داده شده در بازار وجود دارند از ایجاد تداخل صدا جلوگیری میکنند؛ به طوری که اجازه ورود صدای محیط را به گوش نخواهند داد. این هدفونها گزینههایی مناسب برای آن دسته از کاربرانی هستند که ترجیح میدهند خیلی خصوصی به دادههای صوتی که در پلیرهای خود دارند، گوش فرادهند. از طرفی ایربادزها و همچنین هدفونهای ورزشی اجازه میدهند تا صدای بیرون به گوش برسند تا کاربران بتوانند صدای بیرون را نیز داشته باشند.
پس در زمان خرید یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید این است که در چه محیط نیاز به استفاده از هدفون دارید و متناسب با نیاز خود مدلی مناسب را انتخاب نمایید.
راحتی و وزن
از دیگر ویژگیهایی که هدفونها میتوانند با آن تعریف شوند، کاربری راحت و همچنین وزن است. از آنجایی که کیفیت صدا امری ذهنی است در نتیجه شما باید برای اینکه راحتی هدفونی را بسنجید، هدفون را به مدت 10 دقیقه بتوانید بر روی گوش خود تحمل کنید. برخی از هدفونها نیز ممکن است بعد از مدتی گوش شما را گرم کنند. یکی از بدترین هدفونهای موجود در بازار هدفونهای مهروموم شدهای هستند که حاشیهای چرمی دارند.
از طرف دیگر وزن هدفون نیز از دیگر مواردی است که باید در انتخاب یک هدفون خوب مورد توجه قرار دهید؛ چراکه هم بر روی گوش راحتتر میمانند و هم اینکه حمل آنها آسانتر خواهد بود.
طول عمر
هیچ دلیلی وجود ندارد که هدفون را وسیلهای یکبار مصرف بدانید؛ در نتیجه میتوانیم بیان کنیم که هدفونهای خوب شاید 10 سال هم دوام کنند و با این حساب اگر باز هم کارایی خوبی داشته باشند دلیلی برای منسوخ کردن آنها نیز وجود نخواهد داشت. از طرفی دیگر نکتهای که باید در انتخاب یک هدفون به آن توجه داشته باشید این است که انواعی را انتخاب نمایید که مقاوم هستند و در طول زمان کمتر در معرض صدمه و آسیب قرار میگیرند.
سایش کابل و بلندی آن
اکثر هدفونهای استریو فقط یک کابل دارند که معمولا به گوشی سمت چپ وصل هستند. برخی از هدفونها مانند ایربادزها نیز دارای کابلی به شکل Y هستند که به دو طرف گوشی وصل خواهند شد. به یاد داشته باشید که کابلها به طور استاندارد یا به شکل I به دستگاه پخش کننده وصل میشوند و یا اینکه به مانند اتصال به لپ تاپتاپ به شکل L وصل خواهند شد.
هدفونهای مناسب گیمرها
اگر بهعنوان یک گیمر قصد انتخاب هدفونی را دارید توصیه میشد که به توازن صدای هدفون در هر دو گوشی توجه کنید. همچنین پیشنهاد میشود که از یک هدست به جای یک هدفون استفاده کنید تا بتوانید در حین بازی در صورت نیاز به ویس چت نیز بپردازید. با این حال هنوز هدستهای سنتی هستند که میکروفون در داخل آنها تعبیه شده است با این حال میتوانید انواعی جدیدتر را که میکروفون آنها قابل تنظیم است را انتخاب نمایید. علاوه بر این توجه به جنس و کیفیت هدفون و یا هدستی که میخرید موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار دهید. معمولا هدفونهایی با عنوان هدفونهای مناسب بازی از قیمت بالاتری نسبت به سایر هدفونها برخوردار هستند. برای آشنایی بیشتر و راهنمای خرید هدفون گیمینگ، میتوانید مقاله قبلی پلازامگ در این خصوص را مطالعه کنید.
بهترین برندهای هدفون دنیا کدامها هستند؟
شرکتهای بزرگ و کوچکی در دنیا در زمینه ساخت هدفون فعالیت میکنند و تنوع بسیار زیادی در انتخاب برندی مناسب وجود خواهد داشت. با این حساب فکر میکنید کدام یک از برندهای تولید هدفون مناسب هستند و ارزش صرف هزینه را خواهند داشت. در ادامه این نوشتار 10 نمونه از معروفترین برندهای ساخت هدفون را به شما معرفی خواهیم کرد که با توجه به نظرات کاربران و بررسیهای مختلف توانستند این عنوان را بدست آوردند.
هدفون سنهایزر (Sennheiser)
📷
سنهایزر در سال 1945 توسط فریدز سنهایزر ساخته شد. این شرکت آلمانی سازنده تجهیزات صوتی است که هدفون و میکروفون نیز جزو تولیدات آن محسوب میشود. سنهایزر در این عرصه بسیار موفق است و از برترین و محبوبترین برندهای تولید هدفون و میکروفون در جهان شناخته میشود. در این بین هنرمندان بسیاری در عرصه صدا کیفیت و کارایی هدفونهای سنهایزر را تایید میکنند و از آن در کارهای حرفهای خود استفاده مینمایند. با این حال جالب است بدانید که سنهایزر چه در هدفونهای درجه خود و چه در آنهایی که در درجات پایینتر قرار دارند، کیفیت را سرلوحه کار خود قرار داده است و این اطمینان را میدهد که مشتریان با انتخاب برند سنهایزر محصولی مطمئن را خریداری خواهند کرد.
هدفون آدیو تکنیکا (Audio-Technica)
📷آدیو تکنیکا نیز یکی از برندهای شناخته شده جهان در زمینه تولید تجهیزات صوتی محسوب میشود. این شرکت که در سال 1962 توسط هیدو متسوشیدا (Hideo Matsushita) تاسیس شد در زمینه تولید هدفون جوان و نوپا است. اما با کارنامه و حضور درخشان خود در این عرصه توانسته است تاکنون جوایز مختلفی را نیز دریافت کند.
خوب است بدانید که آدیو تکنیکا مجموعهای از هدفونهای مقرون به صرفه و اقتصادی در حین اینکه کیفیت بالایی دارند، را تولید میکند. به طوری که تولیدات این شرکت شامل محصولات پرچمدار، میان رده و میان رده خواهد بود.
هدفون بیرداینامیک (Beyerdynamic)
📷
بیرداینامیک دیگر فعال عرصه تولید تجهیزات صوتی ازجمله هدفون به شمار میرود. درواقع این شرکت نیز به عنوان یکی از بهترین تولیدکنندگان هدفون در جهان است و رقیبی سرسخت برای سایر سازندگان محسوب میشود. گفتنی است که بیرداینامیک در سال 1942 در برلین آلمان تاسیس شد و محصولات متنوعی را در کارنامه کاری خود دارد که در این میان میتوان به هدفونهای هندزفری، استریو و همچنین هدفونهای مخصوص گوشی نیز اشاره کرد.
هدفون شور (Shure)
📷
شور از جمله برندهای معروف در زمینه تولید هدفونهای حرفهای است. محصولات این شرکت به گونهای هستند که به راحتی میتوانند مهندسین صدا، دیسکوها و دوستداران موسیقی را تحت تاثیر قرار دهند. جالب است بدانید این شرکت در سال 1925 توسط سیدنی شور تاسیس شد و از سال 2009 به تولید هدفون روی آورد.
هدفون گرادو (Grado)
📷
گاهی اوقات برخی از شرکتها با محصولات خوبی که تولید میکنند به ندرت به کمپینهای بزرگ تبلیغاتی نیاز خواهند داشت. در این میان گرادو نیز یکی از همین شرکتها است. درواقع گرادو یک شرکت ساخت تجهیزات صوتی آمریکایی است که توسط ساعتسازی به نام Joseph Grado ساخته شد که در شهرهای بروکلین و نیویورک قرار دارد. همچنین این شرکت برای تولید هدفونهای درجه یک و در عین حال گران قیمت شناخته میشود. البته محصولاتی نیز با قیمت پایینتر از 100 دلار نیز تولید میکند.
هدفون بوز (Bose)
📷
شرکت هدفون بوز در سال 1964 توسط Amar Bose تاسیس شد. درواقع Bose جزو اولین برندهایی محسوب میشود که قیمت بالای محصولاتش زبانزد است. هدفونهای Bose از آنجایی معروف شد که این شرکت اقدام به تولید هدفونهای بدون نویز کرد؛ درنتیجه هدفونهای بوز مورد توجه شرکتهای هوانوردی و همچنین خلبانان قرار گرفت.
هدفون ای کی جی (AKG)
📷
AKG که در شهر وین اتریش قرار دارد یکی از تولید کنندکان معروف تجهیزات صوتی حرفهای محسوب میشود. این شرکت در سال 2016 تاسیس شد و هماکنون تحت مالکیت سامسونگ قرار دارد. خوب است بدانید این شرکت بیشتر به دلیل هدفونهای خلاقانهای که تولید میکند شناخته شده است.
هدفون سونی (Sony)
📷
خب تاکنون در این لیست به نظر میرسد که سونی برندی شناخته شدهتر از همه باشد. درواقع همه سونی را برای محصولات صوتی و تصویری باکیفیتی که تولید میکند میشناسیم. این شرکت در لیست تولیدات خود هدفونهای حرفهای و گران قیمت و در عین حال هدفون های اقتصادی نیز دارد. هرچند ممکن است برندهای معروف دیگری در این عرصه حضور داشته باشند اما با این حال سونی نیز علاوه بر داشتن هدفونهای اقتصادی به دلیل داستن مدلهای شیک هدفون نیز معروف است.
هدفون پاناسونیک (Panasonic)
📷
پاناسونیک دیگر برند نام آشنا در زمینه تولید محصولات صوتی به شمار میرود. این برند که در سال 1918 در ژاپن تاسیس شد درواقع یکی از بزرگترین شرکتهای تولید محصولات صوتی در جهان است که به عنوان رقیبی سرسخت برای شرکتهایی چون سونی و توشیبا شناخته میشود. در زمینه هدفون نیز باید بگوییم که این شرکت ژاپنی توانسته است تاکنون هدفونهای باکیفیت بالایی را تولید کند که طرفداران بسیار زیادی نیز در جهان دارد.
هدفون فیلیپس (Philips)
📷
یکی دیگر از نامهای تجاری شناخته شده در عرصه تولید هدفون شرکت فیلیپس است. این شرکت در سال 1891 توسط پدر و پسری به نام دوک فردریک و جرارد فردریک تاسیس شد و بیشتر از 100 سال است که در زمینه تولید دستگاههای الکترونیکی نوآورانه در جهان میدرخشد. با این حساب زمانی که اسم فیلیپس به میان میآید جای تاملی باقی نمیماند که حتما به عنوان برند یک هدفون نیز انتخاب خوبی خواهد بود. دیگر مشخصه محصولات شرکت هلندی فیلیپس این است که این شرکت تمرکز روی سادگی و کارایی را بیشتر از مدل و طراحی مورد توجه قرار میدهد.
منابعSSENSE
Comments